Het was al geen geheim meer dat de eerste Nokia-smartphones met Windows Phone 7 in productie zijn. De CEO van Nokia, Stephen Elop, gaf enkele weken geleden zeer opzichtig een demonstratie waarbij werd verzocht geen opnames te maken. Nu is er een demo-filmpje online gekomen die lijkt te zijn gemaakt in een Chinese fabriek.

Of het nu Nokia zelf is die media aandacht probeert te genereren voor haar nieuwe telefoons door het uitlekken van video’s of dat het echt per ongeluk is. Ons maakt het niet zoveel uit, hoe meer informatie we ontvangen over de nieuwe Windows Phone smartphones des te beter.

Het toestel dat te zien is in deze video is het toestel met de codenaam ‘Sea Ray’ en lijkt als twee druppels water op de Nokia N9. Wel heeft het toestel wat extra knoppen gekregen aan de zijkant van het toestel.

Gezien het een Chiness filmpje betreft gaat men er vanuit dat de toestellen momenteel al echt in productie zijn en de prototype fase is afgerond. Alle Nokia toestellen die op de markt komen zullen meteen worden voorzien van windows Phone 7.5 met de versienaam Mango. Hoewel de eerste toestellen pas eind 2011 werden verwacht ontstaan er nu geruchten dat de eerste toestellen mogelijk deze zomer al in de winkels komen. Nokia heeft laten weten dat Nederland tot een groepje landen behoort waar de nieuwste toestellen als eerste beschikbaar komen.

Het toestel lijkt geen camera te hebben aan de voorzijde, wel aan de achterzijde. Het exemplaar draait momenteel nog op Mangosoftware build 7710, de RTM-versie van het besturingssysteem. De exacte specificaties van het toestel zijn nog niet duidelijk.

Wel zal de lancering van Windows Phone Mango in combinatie met de nieuwe serie Nokia smartphones en toestellen van fabrikanten als HTC en Samsung het moment zijn voor Microsoft. Het zal met Mango echt een degelijke en overtuigend mobiel besturingssysteem neer moeten zetten gezien Microsoft het besturingssysteem dan wereldwijd gaat uitbrengen en er nu zoveel media aandaacht voor is geweest.