De Nokia Searay, Nokia’s eerste smartphone met Windows Phone 7, is opnieuw uitgelekt. Dit keer duikt de smartphone op in een advertentie van T-Mobile, waar deze eerder al in twee video’s was opgedoken.

De Nokia Searay zal de eerste smartphone van Nokia zijn waarop Windows Phone 7 Mango draait en zal een nieuw tijdperk voor Nokia inluiden. De Finse fabrikant ging afgelopen jaar een nauwe samenwerking aan met softwarefabrikant Microsoft. De SeaRay zal het eerste product van deze nieuwe samenwerking zijn. De smartphone zal draaien op de nieuwste versie van het besturingssyteem, Windows Phone 7.5 Mango. Daarnaast zal de Searay beschikken over een 3,7 inch Amoled-scherm. Veder spreekt de advertentie over integratie van exclusieve Nokia-diensten zoals bijvoorbeeld 3D navigatie. Qua uiterlijk lijkt de Searay veel op de Nokia smartphones die het afgelopen jaar zijn verschenen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Searay het daglicht ziet. Eerder toonde de CEO van Nokia de nieuwe telefoon al tijdens een toespraak ondanks dat hij vriendelijk had verzocht geen foto’s of video’s te maken, iets waar je tegenwoordig dus niet meer zomaar vanuit moet gaan. Ook is er al eerder een video opgedoken van de Searay in een fabriek waar de smartphone wordt gemaakt.

Naar verluidt zal deze nieuwe smartphone worden onthuld op het Nokia-event op 26 oktober. De eerste toestellen worden rond de jaarwisseling op de markt verwacht.