2min

Op dit moment is de smartphonemarkt vooral in de greep van Apple’s iOs en Google’s Android. Blackberry weet in Nederland en Engeland nog wat te groeien maar verder verliest het overal marktaandeel. Veel mensen zijn dan ook benieuwd of Windows Phone hier verandering in kan gaan brengen met de zogenaamde ‘Mango’ update naar versie 7.5. Volgens de laatste geruchten uit verschillende bronnen zal Mango op 1 september verschijnen.

Enkele weken geleden werd al bekend dat Windows Phone 7.5 Mango klaar was en werd verspreidt onder de verschillende fabrikanten die Windows Phone toestellen op de markt gaan brengen dit najaar. Nu lijkt de datum waarop dit gaat gebeuren 1 september te worden. Op die datum vindt ook de jaarlijkse consumentenelectronica beurs in Berlijn plaats, de IFA.

Volgens de geruchten zullen van smartphone-fabrikanten daar hun nieuwe toestellen met Windows Phone Mango gaan tonen. Zo worden onder meer de namen van Samsung, HTC, LG, Acer en ZTE. Volgens de geruchten zal Nokia de grootte afwezige zijn tijdens de IFA.

Nokia zal haar eerste toestellen volgens de geruchten pas tonen op de Nokia World Conferende die 26 en 27 oktober wordt gehouden in Londen. In elk geval zal Microsoft een poging gaan doen om met de verschillende fabrikanten wat marktaandeel te gaan terugwinnen op de smartphonemarkt gedurende de feestdagen. In januari als alle cijfers bekend worden zal blijken of Microsoft de weg naar boven heeft weten in te zetten.

Het wordt in elk geval een druk najaar, de iPhone 5 wordt ook verwacht in september of oktober en vandaag kwam het gerucht naar buiten dat ook Google de lancering van de Nexus Prime met Android Ice Cream Sandwich heeft gepland voor oktober.