1 min

Uit onderzoek van een van de grootste prijsvergelijkers van Amerika, Pricegrabber, is gebleken dat 35 procent van de Amerikanen van plan is om een iPhone 5 aan te schaffen. In dit onderzoek werd ook gevraagd naar de voorkeur voor een mobiel besturingssysteem, waarbij 48% koos voor iOS, gevolgd door Android met 19 procent.

Als de iPhone 5 inderdaad na de zomer op de markt gaat komen dan kan Apple wederom een recordkwartaal gaan bijschrijven als 35 procent van de Amerikanen naar de winkel rent om een iPhone 5 te halen. Dit laat mede zien dat de populariteit van de iPhone of van Apple nog lang niet op zijn retour is.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de Amerikanen verwachten dat de batterij van de iPhone 5 langer mee zal gaan. Andere zaken op het wensenlijstje van de Amerikanen is een groter scherm, betere camera en een lagere prijs. Of Apple aan al deze eisen gaat voldoen is natuurlijk de grote vraag, dit zal binnenkort duidelijk moeten worden.

Vandaag lekte er ook nieuwe tekeningen uit van nieuwe iPhone hoesjes. Welke geschikt zouden zijn voor een iPhone 5. Hierop is te zien dat Apple zou hebben gekozen voor een iets groter scherm van 4 inch, dat de geluidsknoppen zijn verplaatst naar de andere zijkant en dat de homeknop groter is geworden. Het zou echter ook kunnen dat de homeknop is vervangen door een aanraakgevoelige knop of strip.