2min

De geruchten omtrent de volgende uit te brengen iPhone’s nemen steeds grotere vormen aan. Vanmorgen konden we al meldden dat vrijwel alle bronnen het er over eens zijn dat de iPhone 5 in september wordt gelanceerd. Nu kunnen we de nieuwe mogelijke foto’s van een goedkopere iPhone 4S laten zien.

Volgens de bron gaat het hier om een prototype van een iPhone welke enkele aanpassingen is ondergaan om deze goedkoper te maken. Behalve goedkoper zou deze ook lichter en sneller zijn dan zijn voorganger. Deze iPhone 4S zou de iPhone 3GS moeten gaan vervangen als zogenaamd iPhone instapmodel. De iPhone 3GS wordt momenteel in veel landen verkocht voor een aanzienlijk lagere prijs dan de iPhone 4, Apple zou hier nu op in willen spelen door echt een model hiervoor te bouwen en niet het vorige model in de uitverkoop te hoeven doen.

In totaal gaat het om drie foto’s die ontzettend veel lijken op een normale iPhone 4. Het enige verschil aan de buitenkant is mogelijk het modelnummer welke uit allemaal X’en bestaat, wat inhoudt dat het een prototype betreft. De foto’s zijn opgedoken op een Vietnamese website genaamd Tinhte. Degene die de foto’s heeft geplaatst, ene cuhiep, zegt dat de foto’s uit zeer betrouwbare bronnen komen.

Er is dus voldoende redenen om te twijfelen aan deze foto’s. Het zou ook kunnen gaan om ene ouder prototype van de witte iPhone 4. Aan de andere kant heeft de website waar de foto’s op zijn gepubliceerd eerder ook al enkele scoops weten binnen te halen. Zo toonde deze website in april al een iPhone welke draaide op een testversie van iOS, deze versie bevatte een Exposé-achtige multitasking interface. Deze zou eigenlijk in iOS 4 komen maar is uiteindelijk geschrapt.

Dat was echter niet de enige scoop, in mei 2010 waren ze de eerste die een hand wist te leggen op een iPod Touch protoype met een camera aan de achterzijde en een geüpdatet Macbook inclusief verpakking. Beide producten waren destijds nog niet aangekondigd maar verschenen wel op de markt.

Op basis van het uiterlijk kan je deze foto’s nep noemen maar op basis van de website waarop ze zijn gepubliceerd zouden ze best wel weer eens echt kunnen zijn. Wij laten het maar in het midden en wachten af tot waarschijnlijk september voor het definitieve antwoord.