AMD lijkt op de goede weg te zitten in de strijd met Intel om marktaandeel. In het tweede kwartaal van 2011 wist AMD 1,6 procent aan marktaandeel te winnen op de x86-markt voornamelijk ten koste van Intel. Deze groei is vooral te danken aan de introductie van Fusion processoren.

De grote vraag is natuurlijk of AMD deze lijn weet door te zetten. AMD heeft in het tweede kwartaal de nieuwe Llano processoren op de markt gebracht, welke grafisch een stuk sterker zijn dan de Intel Sandy Bridge processoren maar op CPU-kracht zijn ze helaas maar gelijkwaardig aan een i3-processor van Intel. Hiermee is een Llano processor niet voor iedereen geschikt maar er is zeker markt voor binnen de gemiddelde thuisgebruiker. De Llano processor neemt dan ook een groot deel van het succes in het tweede kwartaal voor zijn rekening.

In totaal haalde AMD in het tweede kwartaal een marktaandeel van 19,4 procent. Intel zag zijn aandeel iets teruglopen van 81,3 procent naar 79,9 procent.

Nu is het zaak voor AMD om door te stoten en te kijken of het met de back-to-school periode voor de deur het marktaandeel verder kan vergroten. Ook komt AMD in het najaar met een nieuwe high-end serie op de markt, welke de naam Bulldozer draagt. Deze serie zal hoogstwaarschijnlijk erg interessant zijn voor de gamers, wellicht dat AMD hiermee nog meer marktaandeel kan vergaren.

Het is echter alleen niet allemaal goed nieuws voor AMD. De omzet en de winst in het tweede kwartaal daalde ten opzichte van het tweede kwartaal in 2010.