2min

Volgens bronnen rondom Digitimes zou Apple een bestelling hebben geplaatst bij Pegatron voor de iPhone 5. Het zou gaan om een order die in september geleverd moet worden voor 10 miljoen stuks. Digitimes is de laatste maanden steeds de bron van nieuwe geruchten rondom Apple-producten.

Hoewel Apple over het algemeen meestal gebruik maakt van de diensten van Foxconn krijgt Pegatron wel steeds meer orders van het bedrijf uit Cupertino. Pegatron is maar al te blij met de bestellingen van Apple en kan hierdoor flink groeien. Pegatron zou ook al flink hebben geïnvesteerd om de productiecapaciteit te verhogen, zou zouden er nieuwe machines zijn aangeschaft en meer personeel zijn aangenomen.

Volgens bronnen zou Pegatron ook graag de productie orders voor de iPad 3, Macbook Air en andere Apple-producten binnen halen. Op die producten valt voor een fabrikant als Pegatron meer winst te maken dan op een iPhone. Volgens de bronnen zijn de marges op een iPhone erg klein voor de fabrikanten.

Of de iPhone 5 dit jaar nog komt lijkt geen twijfel meer over te bestaan, wanneer die komt echter wel. Veel bronnen gingen er vanuit dat de iPhone 5 halverwege september gelanceerd zou worden maar begin deze week kwam het gerucht naar buiten dat de iPhone 5 pas in oktober zou komen. De bron die dit meldden zou zeer nauw betrokken zijn bij Apple. Welke bron nu de waarheid vertelt blijft gissen, maar ergens in de komende maanden lijkt zeker te zijn.

De nieuwe iPhone 5 van Apple zal naar verluidt worden voorzien van de nieuwe A5-processor een iets groter beeldscherm en een 8 Megapixel camera.