2min Devices

Apple stelt iOS 5 beta 5 beschikbaar

Apple heeft wederom een nieuwe beta vrijgegeven voor iOS 5. Inmiddels zijn we al aangekomen bij de vijfde beta van iOS 5. Hoeveel beta’s er totaal komen weet niemand behalve Apple. In elk geval komt de lancering de stabiele eindversie van iOS 5 met elke nieuwe beta weer een stukje dichterbij.

Apple stelt iOS 5 beta 5 beschikbaarDe nieuwe beta komt slechts twee weken na de lancering van de vorige, beta 4. Net als bij het upgraden van beta 3 naar beta 4 kan ook voor het upgraden naar beta 5 worden gekozen voor een over-the-air (OTA) update. Waarbij er via de draadloze verbinding automatisch een update kan worden binnen gehaald. Men hoeft dus niet het toestel aan een computer aan te sluiten en te updaten via iTunes. Bij de vorige beta verschenen er nog redelijk wat berichtten online van gebruikers bij wie de OTA update niet werkte of niet goed werkte. De grote vraag is of Apple dat bij deze beta heeft weten op te lossen.

Het updaten van beta 4 naar beta 5 kan overigens alleen met apparaten die niet zijn gejailbreakt. Alle toestellen die voorzien zijn van een jailbreak kunnen alleen met iTunes worden bijgewerkt. De nieuwe iOS 5 beta 5 heeft build ID 9A5288d gekregen en kan worden binnengehaald via Instellingen -> Algemeen -> Software Update.

iOS 5 zal niet compatible zijn met alle iOS-apparaten, zoals bij elke grote nieuwe versie neemt Apple ook weer afscheid van enkele oude modellen. De modellen die iOS 5 wel zal ondersteunen zijn de volgende:

  • iPhone 4 (GSM & CDMA)
  • iPhone 3GS
  • iPod Touch 3G
  • iPod Touch 4G
  • iPad
  • iPad 2

Hele grote veranderingen tussen beta 4 en beta 5 zijn er niet voor de normale gebruiker. Voor ontwikkelaars zijn er echter wel een hoop zaken verandert. Hiervan heeft de website Boy Genius Report een mooie lijst gemaakt.

Bron:Neowin