2min Devices

Eénderde heeft liever smartphone dan seks

We zijn met z’n allen dol op smartphones, maar ook de Amerikanen kunnen er wat van. Veel Amerikanen geven liever iets anders op dan hun smartphone. Ruim één op de drie Amerikanen geeft bijvoorbeeld aan liever een week lang geen seks te hebben dan hun mobiele telefoon te moeten missen.

Eénderde heeft liever smartphone dan seksDat is gebleken uit onderzoek van Telenav, een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van locatie gebaseerde applicaties. Gebruikers van een iPhone hechten meer waarde aan hun toestel dan mensen met een Android of Blackberry-toestel. Ruim één op de vijf respondenten (22 procent) gaf aan dat ze liever hun tandenborstel wegdeden dan een week zonder mobiele telefoon te moeten doorbrengen. Bij iPhone-gebruikers was dat maar liefst 40 procent.

Ruim de helft van de respondenten (54 procent) geeft aan dat ze liever een week sporten opgeven dan hun telefoon. Bij andere menselijke geneugten zien we een vergelijkbaar beeld. 55 procent van de respondenten drinkt een week lang liever geen koffie dan telefonisch niet bereikbaar te zijn. Voor chocolade is dat percentage 63 procent en voor alcohol 70 procent. Eén op de vijf respondenten zegt zelfs liever een week zonder schoenen rond te lopen dat zijn telefoon te moeten afstaan.

Opvallend is dat 70 procent van de respondenten die liever een week seks opgeven dan hun mobiele telefoon van het vrouwelijke geslacht is. Iets vergelijkbaars constateerde Doritos onlangs ook in eigen onderzoek. Uit dat onderzoek bleek dat vrouwen meer genieten van online gamen dan van seks. Ook zouden vrouwen liever gamen dan shoppen, sporten of een bad nemen. Misschien dat mannen hun vooroordelen over vrouwen moeten heroverwegen?

Beide onderzoeken laten maar weer eens zien hoe ontzettend belangrijk Amerikanen hun smartphone vinden.

Bron:Telenav