2min

De CEO van Nokia in de Verenigde Staten, Cris Weber, heeft in een interview met AllThingsD.com laten weten dat Nokia binnenkort volledig zal gaan stoppen met de Symbian-toestellen in de Verenigde Staten en Canada. Nokia zal zich voor de volle 100 procent gaan focussen op de Nokia Windows Phone-toestellen.

Weber wil alle beschikbare resources inzetten om de verkoop van Nokia’s Windows Phone-toestellen tot een succes te maken. Het wil daarbij geen tijd verspillen aan bijvoorbeeld Symbian-smartphones. Daarom zullen bij de introductie van de eerste Nokia Windows Phone toestellen alle Symbian-toestellen gaan verdwijnen.

Zowel de Symbian-toestellen in het duurdere als in het goedkope segment moeten het veld ruimen. Nokia gaat uitsluitend samenwerken met de telecomproviders in de Verenigde Staten om de nieuwe Nokia smartphones met Windows Phone aan de man te brengen.

Dit najaar zullen waarschijnlijk de eerste Windows Phone toestellen van Nokia op de markt verschijnen. Nokia heeft eerder laten weten dat Nederland hoort bij het lijstje van landen waar de toestellen als eerste op de markt komen. Weber laat nu weten dat de Noord-Amerikaanse markt prioriteit nummer 1 heeft. Dit omdat deze markt ontzettend belangrijk is voor Microsoft en anderzijs omdat Nokia denkt dat de sleutel tot wereldwijd succes in Noord-Amerika ligt. Daar denkt het de smartphone-oorlog te kunnen winnen.

Weber zegt in het interview: "De toestellen worden ontwikkeld voor de Noord-Amerikaanse markt maar worden met de nodige aanpassingen wereldwijd gelanceerd". Of Weber ontzettend vol van zichzelf is of dat de strategie van Nokia ineens is veranderd is nu even onduidelijk.

Weber liet ook weten dat Nokia haar grootste marketingcampagne ooit gaat voeren bij de lancering van haar Windows Phone-toestellen. Nokia wil echt weer voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten.

Weber is sinds februari 2011 in dienst van Nokia, als CEO van Noord-Amerika. Hij werkte net als Stephen Elop, de CEO van Nokia wereldwijd, voorheen bij Microsoft.