Vanaf aanstaande woensdag is het mogelijk om de BlackBerry Bold te bestellen in Nederland en op vrijdag is het ook mogelijk om de mobiele telefoon in de winkels van Vodafone te kopen.

In totaal komen er drie nieuwe BlackBerry’s. De nieuwe BlackBerry Bold genaamd Bold 9900 is het eerste toestel dat op de markt verschijnt. In de Spits stond woensdag al een advertentie dat de telefoon op maandag 22 augustus te bestellen zou zijn in combinatie met een abonnement van T-Mobile. Nu is ook bevestigd dat het toestel vanaf aanstaande vrijdag bij Vodafone te verkrijgen zal zijn.

Niet alleen de Bold komt binnenkort uit, ook twee andere toestellen die de naam Torch dragen, zullen verschijnen. Een van deze Torch-toestellen zal geen toetsenbord bevatten. Deze drie telefoons zouden eigenlijk allemaal eind augustus uitkomen, maar nu blijkt dat alleen de Bold deze deadline haalt.

Volgens de website van T-Mobile zelf wordt de nieuwe Torch, genaamd de Torch 9810, pas in oktober verwacht. De Torch 9810 is een updatemodel van de Torch 9800. De Torch 9860, het derde nieuwe model, wordt pas in september verwacht, zo vermeldt Hi in zijn webshop.