2min

De lancering van de HP Touchpad met het WebOS besturingssysteem was alles behalve een succes. Waar HP wellicht hoopte het succes van de iPad te evenaren vielen de verkoopcijfers enorm tegen. Zo verkocht Best Buy slechts 25.000 exemplaren terwijl het er 270.000 op voorraad had.

De HP Touchpad is nog niet eens wereldwijd gelanceerd maar slechts in enkele landen verkrijgbaar. Toch hebben de prestaties in deze landen er al toe geleid dat HP heeft besloten de stekker uit het hele WebOS project te trekken. Er zullen geen nieuwe WebOS-tablets of smartphones meer worden gemaakt.

In de Verenigde Staten zitten enkele winkelketens echter nog met enorme voorraden waar ze vanaf moeten. Dit heeft ze doen besluiten om de HP Touchpad flink af te prijzen. De HP Touchpad gaat in de Verenigde Staten nu over de toonbank voor slechts 99 dollar. Het resultaat is dan ook meteen een enorm verkoopsucces, de tablets vliegen als warme broodjes over de toonbank.

Inmiddels heeft de HP Touchpad nu ook de aandacht getrokken van verschillende Android-ontwikkelaars. Een aantal van hen is inmiddels begonnen aan een Android-versie voor de HP Touchpad. Nu het WebOS besturingssysteem ten dode is opgeschreven zullen er geen apps meer voor gaan verschijnen, voor de beste gebruikerservaring is een Android-rom dan ook wenselijk. Wanneer de Android-rom beschikbaar gaat komen is nog onduidelijk.

Helaas was de HP Touchpad nog niet in Nederland gelanceerd, waardoor het voor ons vrijwel onmogelijk is een Touchpad aan te schaffen voor 99 dollar.