1 min

Het is een ontwikkelaar van XDA Developers gelukt om de HP TouchPad die oorspronkelijk het end-of-life webOS draait, te voorzien van Android 4.1 Jelly Bean.

Vorig jaar trok HP de stekker uit zijn webOS-tablet na een maand van tegenvallende verkopen. Dit had als gevolg dat HP een hele stapel TouchPads over had. De hardwarefabrikant wilde hier snel vanaf en verkocht de tablet, die bij lancering nog 500 dollar kostte, nu voor nog maar 100 dollar. Even later werd webOS als gift een de opensourcegemeenschap gegeven, maar tot nog toe is daar weinig mee gebeurd.

De ontwikkelaars van XDA lieten het er echter niet bij zitten en begonnen aan een Android-port. Enige tijd geleden kregen TouchPad-eigenaren via XDA al Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Nu is het gelukt om CyanogenMod 10 met Android 4.1 Jelly Bean werkend te krijgen op de tablet, maar wel moet worden opgemerkt dat het hier nog om een zeer vroege versie gaat. Zo werken hardwareversnelling voor audio en video nog niet, evenals de camera aan de voorkant en de microfoon.

Het belangrijkste wat nu werkt zijn de internettaken, wat best vloeiend werkt, getuige de video hieronder. Naar verwachting zal de port vanzelf verbeterd worden.