2min

Samsung zou mogelijk toch overwegen om de PC-afdeling of het WebOS besturingssysteem over te nemen. Samsung zou inmiddels de voormalige vicepresident van HP’s PC-afdeling hebben aangetrokken voor een baantje bij het Koreaanse bedrijf. Dit weet Digitimes vandaag te melden.

Samsung zou naar verluidt Raymond Wah hebben weten te strikken voor een topfunctie binnen Samsung, Wah was voorheen verantwoordelijk voor de comuterdivisie van HP en zou dit nu zijn voor de laptopdivisie van Samsung.

Samsung zou ook interesse hebben getoond in de PC-afdeling van HP maar mogelijk ook in het overnemen van het WebOS besturingssysteem voor mobiele apparaten. Wat er van de geruchten waar is blijft moeilijk in te schatten. Digitimes is uiteindelijk een soort roddelsite van de techindustrie.

Samsung heeft inmiddels al eerder verklaard geen interesse te hebben in de computerdivisie van HP. Waarmee het gerucht dus eigenlijk wordt ontkracht, maar het ontkennen van interesse vlak voor een mega overname is ook iets wat met regelmaat voorkomt.

Ook zou Samsung volgens Digitimes interesse hebben in WebOS. Hoewel dit mogelijk zou kunnen zijn klinkt het wel erg onwaarschijnlijk. HP heeft laten weten WebOS door te willen ontwikkelen zodat ze het kunnen gebruiken als besturingssysteem voor printers en als alternatief besturingssysteem naast Windows. Samsung bezit zelf momenteel ook al een mobiel besturingssysteem genaamd Bada.

Volgens de bronnen van Digitimes zou Samsung interesse hebben in WebOS omdat Google recent Motorola heeft overgenomen en Samsung nu vreest dat Motorola zal worden voorgetrokken door Google.

Voorlopig lijken het vooral veel speculaties te zijn zonder echte goede bronnen. Eerder verscheen er op Techzine een blog over de mogelijke overnamekandidaten van HP’s computerdivisie.