2min

Tijdens de consumentenelektronicabeurs de IFA heeft de CEO van Samsung enkele vragen beantwoord, waaronder of het voornemens is om het mobiele besturingssysteem WebOS over te nemen van HP. De CEO van Samsung, Choi Gee Sung, heeft laten weten dat hier geen sprake van is, Samsung heeft al een eigen mobiel besturingssysteem genaamd Bada, waarvan recent een nieuwe versie is uitgebracht.

Samsung kondigde vorige week drie nieuwe smartphones aan welke zijn voorzien van Bada 2.0, de nieuw uitgebrachte versie van Samsung’s eigen besturingssysteem. Hoewel we deze nieuwe smartphones met Bada 2.0 nog niet hebben gereviewed, kunnen we op basis van de afbeeldingen wel opmerken dat Samsung een grote stap voorwaarts lijkt te hebben gedaan. De grote vraag is of de nieuwe versie van Bada is opgewassen tegen bestaande partijen als Android en iOS.

In elk geval laat het wel zien dat de CEO van Samsung hier een goed punt heeft. Samsung is inderdaad duidelijk bezig met haar eigen besturingssysteem en lijkt met de recente lancering veel aandacht te krijgen. Daarnaast is Samsung ook enorm actief op de markt van Android-smartphones en gaat Samsung ook nog met nieuwe Windows Phone smartphones komen. WebOS overnemen voor honderden miljoenen of mogelijk miljarden en actief worden op de smartphone-markt met een vierde besturingssysteem klinkt dan ook wat onwaarschijnlijk.

HP heeft laten weten dat het zich terugtrekt uit de tablet- en smartphone-markt met WebOS. Het besturingssysteem gaat waarschijnlijk alleen nog gebruikt worden voor de printers van HP. Eerder was er ook sprake op de computersystemen van HP maar gezien de computerdivisie van HP zal worden afgestoten en waarschijnlijk verkocht, ligt dat niet meer voor de hand.