Aanstaande dinsdag worden tijdens patch Tuesday door Microsoft slechts 5 updates uitgebracht welke in totaal 15 patches gaan uitvoeren. Geen van deze 5 updates heeft het hoogste urgentieniveau, kritiek. Wel is het uiteraard belangrijk om met regelmaat de updates van Microsoft te installeren.

Twee van de vijf updates zijn voor Windows, waarvan weer één van deze twee alleen van belang is voor de versies van Windows Server. De andere is ook om lekken te dichten in de normale desktopvariant waaronder Winows 7. Twee andere updates zijn bedoelt om lekken in Excel te dichten, zowel voor de PC als de Mac versie. De laatste update is voor Microsoft Sharepoint, Groove en Office Web Apps.

Hoewel geen enkele update de kwalificatie kritiek heeft gekregen zijn er wel 3 lekken waarmee code van derden uitgevoerd zou kunnen worden. Deze zijn echter niet zodanig dat het stempel kritiek is vereist.

De grote vraag is wanneer de Windows Update komt welke in Nederland de DigiNotar certificaten gaat markeren als onveilig. Deze update is inmiddels wereldwijd uitgerold behalve in Nederland op verzoek van de Nederlandse overheid. Dit omdat de DigiNotar certificate bij veel overheidsinstellingen, organisaties en bedrijven worden gebruikt en nog moeten worden vervangen. Microsoft liet begin deze week weten de update over een week uit te rollen in Nederland. De verwachting was dan ook dat die bij de patch tuesday zou zitten, dat lijkt nog niet het geval te zijn.