1 min

Al voordat Windows 8 officieel werd gelanceerd liet Microsoft al weten de intentie te hebben om meer te doen met gaming in Windows 8 dan in voorgaande Windows-versies. Inmiddels hebben we hier nog maar weinig van gezien maar Microsoft komt nu met de Play-applicatie. Deze applicatie brengt Xbox Live Arcade games naar Windows 8.

Microsoft heeft ervoor gekozen om samen met NVIDIA de Xbox Live Arcade games aan te gaan bieden aan zowel Windows 8 als Windows RT gebruikers. Met behulp van PLAY zijn titels als Ilomilo+ en Toy Soldiers te spelen. In totaal gaat het op het moment om 15 games, maar uiteraard zal dit aantal snel worden uitgebreid in de toekomst.

Dankzij PLAY zullen games ook in multiplayer gespeeld kunnen worden samen met Xbox-vrienden en andere Windows 8 gebruikers. Ook zullen de extra’s die gekocht zijn op de Xbox kunnen worden meegenomen naar de Windows 8 of RT versie.

Microsoft heeft laten weten dat de game World Series of Poker: Full House Pro die later dit jaar zal verschijnen, ook de mogelijkheid krijgt om het spel te hervatten op zowel een Windows installatie als de Xbox console.