In demonstratie video’s van Windows 8 is een mogelijke integratie gevonden met smartphones. Er wordt namelijk melding gemaakt van gemiste oproepen in de Windows 8 interface.

De website istartedsomething ontdekte namelijk in twee video’s van Microsoft’s Build Developer Conference verschillende verwijzingen naar telefoondiensten. Een daarvan is bijvoorbeeld de hieronder afgebeelde screenshot waarin is te zien dat er word verwezen naar gemiste oproepen. In een video word daarnaast nogmaals een verwijzing gedaan naar een telefoondienst onder het kopje "Text and Chat" en "Call mobile."

De grote vraag hierbij is of je straks met Windows 8 kan bellen met je computer of tablet of dat het hier gaat om een koppeling met bijvoorbeeld Windows Phone of iets geheel anders. Zo zou de sms-dienst ook kunnen verwijzen naar een geïntegreerde messaging-applicatie. Daarnaast zou het ook kunnen dat er een synchronisatie dienst aan boord van Windows 8 is die vergelijkbaar is als de functionaliteit die HP heeft met haar Pre 3 en Touchpad. Hiermee zou een Windows Phone 7 toestel bijvoorbeeld haar data kunnen synchroniseren met een computer of tablet die op Windows 8 draait. Aangezien Microsoft zich meer op clouddiensten gaat richten is dit niet geheel ondenkbaar. Echter doet het kopje "Call mobile" meer vermoeden. Daarnaast is het vermelden waard dat Microsoft momenteel de overname van Skype aan het afronden is. Het zou dus niet verwonderlijk zijn als dit ook een van de nieuwe ingrediënten in Windows 8 wordt.