1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hardwarefabrikant NVIDIA heeft op zijn blog een vijfde Tegra 3 processor aangekondigd. Deze nieuwe Tegra-processor, die de codenaam ‘Project Kal-El’ bij zich draagt, is naar eigen zeggen de eerste chip met een quad-core. De nieuwe processor zal op een lagere kloksnelheid zijn werk doen en is bovendien energiezuinig.

Als de processor minder arbeidsintensieve taken hoeft te verrichten, schakelen de vier cores zich automatisch uit. Op dat moment zal de tragere maar energiezuinige ‘companion core’ het werk van de vier cores overnemen.

Als een gebruiker betere prestaties van zijn apparaat verlangt, worden de cores weer ingeschakeld, afhankelijk van wat de gebruiker op dat moment wil doen. Bij het bekijken van de e-mail zal bijvoorbeeld maar 1 core nodig zijn, terwijl voor het gamen waarschijnlijk alle vier de cores nodig zijn. Het schakelen tussen twee cores zou niet meer dan 2 milliseconde in beslag nemen.

Binnenkort verschijnt er meer informatie over de GPU van de Tegra 3. Deze zou volgens de blog twaalf cores krijgen en de grafische prestaties tot wel drie maal verbeteren ten opzichte van zijn voorganger, de Tegra 2.

Wanneer de nieuwe quad-core processor verschijnt en wat deze zal gaan kosten is niet bekend.