1 min

Op website Chiphell is een gelekte slide verschenen van Nvidia. Op de slide vinden we informatie over de volgende generatie Tegra 4-processors voor gebruik in smartphones en tablets. Volgens de gelekte afbeelding zal de Tegra 4 maar liefst 72 GPU-Cores bevatten.

Als we de gelekte afbeelding van Chiphell moeten geloven, zal de Tegra 4 uitgerust worden met de 4-plus-1-setup, die we eerder ook al terug konden vinden in de Tegra 3. Dit houdt in dat de chip van 4 reguliere CPU-cores wordt voorzien, daar wordt nog een extra kern gevoegd welke weinig energie verbruikt. Deze laatste kern is bedoeld om gebruikt te worden bij simpele taken, om de batterijduur te verlengen. De 4-plus-1 Quad Core Eagle zal waarschijnlijk een Cortex A15-processor betreffen.

Qua graphics zou de Tegra 4 maar liefst zes keer de grafische kracht krijgen, vergeleken met de huidige generatie Tegra-chips. Dit verschil in kracht komt dankzij een tot op heden mysterieuze GPU die maar liefst 72 grafische rekenkernen zou bevatten.

De Tegra 4 zou ondanks de betere specificaties zuiniger omspringen met de batterijduur van tablets en smartphones wegens het nieuwe 28nm-productieproces van de chip. Verder zal de chip ondersteuning bieden voor USB 3.0 en video’s met een resolutie van maximaal 2560 bij 1600 pixels.