1 min

Tags in dit artikel

, , ,

HTC heeft vandaag een nieuwe telg in haar smartphone assortiment aangekondigd in de vorm van de Explorer. Deze nieuwe smartphone valt te vergelijken met de Wildfire en kan gezien worden als een budget-smatphone.

De Explorer is een klein compact toestel met een schermafmeting van 3,2 inch (HVGA) met een resolutie van 480 x 320 pixels. Daarnaast vinden we op de Explorer een 600 MHz processor en een 3 megapixel camera op de achterzijde van het toestel. Daarnaast heeft de Explorer 512MB opslagruimte aan boord welke naar wens is uit te breiden met een SD-kaart. In een verklaring van HTC valt te lezen dat de Explorer op Android 2.3.5 draait met versie 3.5 van Sense. Het nieuwe toestel van HTC zal verkrijgbaar worden voor een prijs rond de 100 euro.

De Explorer is HTC’s nieuwe troef in de strijd om nieuw marktaandeel te bemachtigen in het budgetsegment van de Android markt. Naast de Wildfire en later de Wildfire S introduceert HTC nu dan ook de nieuwe Explorer om een zo breed mogelijk publiek aan te trekken. De Explorer heeft een stukje ruiger uiterlijk dan de Wildfire S door een mat zwarte coating met geborsteld staal. Wanneer de Explorer op de markt zal komen is nog niet bekend.