1 min

Sinds vandaag is het mogelijk om in een handje vol landen de iPhone 4S te pre-orderen. Dit gebeurt echter wederom zo massaal dat er in veel landen al sprake is van een te kort aan iPhone 4S-toestellen. In de Verenigde Staten kan de Apple Store nog steeds op de lancerdatum leveren, in alle andere landen moet met al één tot twee weken wachten.

In de Verenigde Staten, Canada, Japan, Australië, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zal de iPhone 4S op 14 oktober worden gelanceerd. In al deze landen behalve in de Verenigde Staten is nu al een te kort ontstaan waardoor nieuwe bestellingen pas 1 a 2 weken na de lanceerdatum kunnen worden geleverd.

Wederom is dan ook meteen de vraag als de voorverkoop zo hard gaat, hoe zit het dan met de voorraden voor alle andere landen waar de iPhone 4S op 28 oktober beschikbaar komt, waaronder in Nederland. In elk geval zorgt de grote vraag naar de iPhone 4S ervoor dat Apple zich nog geen zorgen hoeft te maken over de verkoop van de iPhone. Ondanks dat veel mensen de introductie van de iPhone 4S en het ontbreken van een iPhone 5 enigszins teleurstellend vonden.

Apple heeft tot op heden nog niets bekend gemaakt over de beschikbare voorraden of eventuele problemen met de wereldwijde introductie op 28 oktober.