2min

Nadat de introductie van de Nexus Prime smartphone en Android 4.0 eerder werd uitgesteld is er nu een nieuwe datum geprikt door Google en Samsung. De lancering vindt nu volgende week woensdag 19 oktober plaats.

De Nexus Prime in combinatie met Android 4.0 zou eigenlijk afgelopen dinsdag hebben plaatsgevonden maar werd uitgesteld door Samsung en Google. De reden voor het uitstellen was het overlijden van Steve Jobs, de bedrijven vonden het niet gepast om een nieuwe grote iPhone-concurrent uit te brengen op de dag van de uitvaart van de voormalige CEO van Apple.

Uiteraard zal het toestel wel een keer aangekondigd moeten worden en dat zal nu dus gaan gebeuren op 19 oktober. Zoals bij elke grote nieuwe Android-versie laat Google een standbeeld maken die deze versie vertegenwoordigt. Het standbeeld is inmiddels aangekomen op de Google Campus in Palo Alto, Californië en is daar geplaatst naast de andere Android-beelden.

De nieuwe Android-versie zal alle voorgaande versies gaan vervangen en ook zal het verschil tussen een Android versie voor tablets en een versie voor smartphones gaan verdwijnen. Vanaf Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) kan het besturingssysteem gebruikt worden voor zowel tablets als smartphones.

Ook vond Google het weer tijd voor een nieuw Nexus toestel, gemiddeld brengt Google een keer per jaar een nieuw Nexus-toestel op de markt. Het bedrijf is hiermee begonnen om de markt te stimuleren, de eerste Nexus-toestellen hadden dan ook uitzonderlijk hoge specificaties om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van de smartphonemarkt wat sneller zou gaan. De grootste stap die dit toestel lijkt te gaan maken is de introductie van een HD-scherm in de vorm van een 1280×720 resolutie, maar dit is nog niet bevestigd.

De naam van het nieuwe Nexus toestel is Nexus Prime en wordt ontwikkeld en gefabriceerd door Samsung. Het nieuwe toestel zal waarschijnlijk eerst in de Verenigde Staten verschijnen en een paar maanden later ook in Europa en Nederland. Een exacte lanceringsdatum is nog niet bekend.