Samsung heeft een teaservideo los gelaten op internet van de Nexus Prime telefoon. De Nexus Prime zal de derde Nexus telefoon worden die onder het label van Google zelf wordt uitgegeven. Eerder verschenen al de Nexus en de Nexus S. De Nexus Prime zal wederom net als de Nexus S door Samsung wordt gemaakt en op de markt gebracht.

Op 13 oktober vindt er in San Diego een evenement plaats van Samsung en Google samen waarop de nieuwe Android smartphone zal worden gepresenteerd. Het nieuwe toestel zal gaan beschikken over de allernieuwste versie van Android, namelijk Ice Cream Sandwich. Tot op heden is er nog maar weinig bekend over deze Android-versie, behalve dat het verschil in Android-versies tussen smartphones en tablets zal gaan verdwijnen. Op 11 oktober gaan we dus ook kennismaken met Ice Cream Sandwich.

Verder laat de video goed zien dat het een groots toestel moet worden en een perfecte combinatie. Of dat ook zo is kunnen we pas bepalen als we alles hebben gezien en niet alleen een teaser. In elk geval wordt verwacht dat het toestel inderdaad groot zal zijn in de vorm van een 4,6 inch scherm. Verder wordt er een nieuwe Samsung processor verwacht die nog krachtiger is dan die in de Galaxy S II en een touchscreen met een HD-ready resolutie. Voor hoever we in de video kunnen zien lijkt de Nexus Prime ook een gebogen scherm te krijgen.

De datum van 11 oktober is in elk geval bijzonder goed gepland door Samsung en Google. Op 14 oktober zal de iPhone 4S in de verkoop gaan in verschillende landen, wellicht dat Google en Samsung met een grootste presentatie nog wat mensen kunnen laten twijfelen of ze niet beter een Nexus Prime kunnen aanschaffen.