2min Devices

Lancering Google Nexus Prime smartphone uitgesteld

Zojuist bereikt ons het nieuws dat verschillende Amerikaanse media te horen hebben gekregen dat de lancering van de Google Nexus Prime is uitgesteld. Partijen die waren uitgenodigd voor de persconferentie kregen vandaag een e-mail dat de lancering is uitgesteld. Samsung en Google zouden samen tot de conclusie zijn gekomen dat dit niet het goede moment is om de Nexus Prime te lanceren.

Lancering Google Nexus Prime smartphone uitgesteldWaarom volgende week dinsdag niet het goede moment is om de nieuwe Google Nexus Prime te lanceringen laten de bedrijven niet weten. Samen met de lancering van de nieuwe smartphone zou ook een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem Android worden gelanceerd, versie 4.0 Ice Cream Sandwich.

Techzine heeft uit verschillende anonieme bronnen vernomen dat de Nexus Prime helemaal klaar is om gelanceerd te worden, het uitstellen van het evenement op zo’n kort tijdbestek is dan ook een beetje vreemd. Er is overigens nog geen nieuwe datum bekendgemaakt waarop de Nexus Prime nu zal worden gelanceerd.

De meest voor de hand liggende reden voor het uitstellen van de lancering lijkt dan ook het overlijden van Steve Jobs te zijn. Steve Jobs, de oprichter en voormalig CEO van Apple overleed gisteren op 56 jarige leeftijd. Waarschijnlijk zal de uitvaart van Jobs ergens begin volgende week plaatsvinden, mogelijk op de dinsdag waarop de persconferentie van Google en Samsung stonden gepland.

Ondanks dat Jobs natuurlijk de CEO van grootste concurrent was, hebben veel mensen, ook bij Samsung en Google, veel respect voor wat hij heeft gedaan en bereikt. Het uitstellen van de lancering van de nieuwe iPhone concurrent lijkt daar dan ook mee verbonden.