1 min

Google heeft bevestigd dat de nieuwe grote update van Android, versie 4.0 oftewel Ice Cream Sandwich, zal verschijnen op verschillende tablets. Dit liet het bedrijf tegenover de website Fudzilla weten.

Google bevestigd in deze verklaring dat de nieuwe versie van het besturingssysteem op verschillende nieuwe tablets te vinden zal zijn. Volgens Google zal de eerste tablet met Ice Cream Sandwich niet lang op zich laten wachten. De eerste geruchten gaan zelfs al dat de eerste tablets al in productie genomen zouden zijn. Echter zijn hier nog geen officiële berichten over bekend dus dit laatste is op dit moment dus nog even afwachten.

Jammer genoeg laat Google in de verklaring tegenover de website maar vrij weinig informatie los en bevestigd enkel de komst van Android 4.0 op tablets en licht een tipje van de sluier door te laten weten dat de eerste tablet met deze versie niet lang op zich zal laten wachten. Jonney Shih, welke een hoge functie binnen ASUS bekleed, zou in een interview waarin hij de Transformer Prime bespreekt ook bevestigd hebben dat de Padfone van het merk zal worden verscheept met Android 4.0. Hiermee lijkt het erop de dit voorlopig de enige tablet is waarvan bekend is dat deze (mogelijk) met Android 4.0 geleverd zal worden. Verschillende enkele andere merken zoals Sony, Motorola en Samsung bevestigde eerder al dat hun tablets in ieder geval een update zullen krijgen.