Googletopman Eric Schmidt heeft laten weten dat de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Andoid genaamd Ice Cream Sandwich, dat geschikt zal zijn voor zowel tablets als smartphones, wordt gelanceerd in oktober of november.

Eric Schmidt gaf in een interview aan dat er behoefte is aan een kwalitatief hoogstaand nieuw multi-platform, dat zowel op de tablet als smartphone kan draaien. Met de lancering van Ice Cream Sandwich wordt er een eind gemaakt aan de verschillende Android-versies. De huidige tabletversie Honeycomb en de smartphone-versie Gingerbread zullen integreren tot één besturingssysteem.

Hiermee hopen ze ook de vele klachten van ontwikkelaars op te lossen met betrekking tot de app ontwikkeling. Voor elke nieuwe app moest er een variant worden gemaakt voor zowel de smartphone- als de tabletversie.

Drie weken geleden zijn er screenshots uitgelekt van Ice Cream Sandwich. Het ontwerp had veel weg van de Android Honeycomb versie door onder andere de integratie van Google Search in het beginscherm. Nieuwe functies zijn onder andere de implementatie van gezichtsherkenning, camera-panoramamodus, een nieuwe look voor Gmail en het gebruik van de kleur blauw voor de user-interface in plaats van de bekende kleur groen.

Zie hieronder het interview met Eric Schmidt. De aankondiging van Ice Cream Sandwich is te zien op 30.25 min: