1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

App-ontwikkelaars hebben een kloon gemaakt van de nieuwe iPhone-assistent Siri. Met Siri is het mogelijk om door middel van gesproken tekst de telefoon verschillende acties te laten ondernemen, zoals een afspraak maken in de agenda of het opzoeken van vragen via het internet. De kloon die nu is gemaakt is echter niet voor de iPhone maar voor Android en is volgens de developers in slechts 8 uur tijd ontwikkeld en zal de originele naam Iris krijgen.

Iris oftewel ‘Intelligent Rival Imitator of Siri’ is ontwikkeld na aanleiding van de veelbesproken Siri-app van Apple. Siri werd twee weken geleden aangekondigd voor de iPhone 4S en draait op het nieuwe iOS 5. Ook met de Iris-app kan via spraak gecommuniceerd worden met de smartphone. De app maakt hiervoor gebruik van Android’s Voice Search in combinatie met een Text-to-speech-library.

De Android-app zit nog in zijn testfase maar is al wel te downloaden via de Android Market. De reacties van de gebruikers zijn positief maar laten tevens weten dat er nog veel aan verbeterd kan en moet worden.

Andry Rubin, vice president van Google Mobile, gaf vorige week nog te kennen zijn twijfels te hebben of Siri wel zou aanslaan bij de Apple-gebruikers. "Je telefoon is een hulpmiddel om te communiceren. Je moet niet communiceren met je telefoon, maar met een ander persoon." aldus Andy Rubin.