2min

De update voor de Google zoekapplicatie voor iOS is eindelijk beschikbaar. De nieuwe iOS zoekapplicatie van google lost een hoop compatibiliteitsproblemen van de iPhone 5 op maar veel belangrijker, het gaat de concurrentie aan met Apple’s Siri, de persoonlijke spraakgestuurde assistent. Google heeft de techniek van Google Now doorgetrokken naar zijn iOS-applicatie.

De update van de Google Zoek applicatie voor iOS brengt deze naar een niveau vergelijkbaar met Google Now, hiermee kan Google dus de concurrentie aangaan met Siri. De update brengt onder meer verbeteringen voor spraakgestuurde zoekopdrachten, sneller en significant verbeterde spraakherkenning en gesproken antwoorden op vragen.

Zoals te verwachten van een applicatie die het direct wil opnemen tegen Apple’s Siri kunnen gebruikers van de Google Zoek applicatie simpelweg vragen naar informatie, Google zal vervolgens gaan zoeken en het antwoord geven. De applicatie zal meer en meer kunnen naarmate je de applicatie vaker gebruikt. Zaken als vragen wat het weer van morgen wordt of wat de naam van die ene acteur in die film ook alweer was zouden geen probleem moeten zijn voor de applicatie.

Het heeft wel lang geduurd voordat de nieuwe Google Zoek app eindelijk beschikbaar is gekomen. Google stuurde de update al begin augustus naar Apple voor controle en waar het normaal enkele dagen kost om een applicatie te controleren, nam Apple ditkeer duidelijk zijn tijd. In totaal had Apple bijna drie maanden nodig om de nieuwe Google Zoek app goed te keuren. Of beide partijen in de tussentijd nog contact hebben gehad en Google aanpassingen heeft moeten doen aan de applicatie is onduidelijk.