2min

HP heeft plannen bekendgemaakt om kleine tablets te lanceren, die ook dienst doen als telefoon. Hiermee brengt HP de eerste telefoons uit sinds de flop van WebOS. De tablets dragen de namen Slate 6 VoiceTab en Slate 7 VoiceTab.

HP heeft plannen om kleine tablets op de markt te brengen, die tevens functioneren als telefoons. Dit is mogelijk omdat beide apparaten geleverd worden met 3G-ondersteuning. Hiermee zijn dit de eerste telefoons die HP heeft uitgebracht sinds de ondergang van het WebOS-besturingssysteem.

De HP Slate 7 VoiceTab en de HP Slate VoiceTab 6 lijken qua specificaties erg op elkaar. Zo zullen beide tablets gebruikmaken van Android 4.2 Jelly Bean. HP heeft ook aangekondigd dat de tablets voorzien worden van quad-core processoren, maar welke dit precies zijn werd niet duidelijk. Wel wordt duidelijk dat de apparaten worden geleverd met 16GB opslagcapaciteit, welke uit te breiden is door middel van een microSD-ingang.

De camera’s aan de voor en achterzijde hebben de mogelijkheid om HD-filmpjes te maken. De tablets hebben twee sim-kaart aansluitingen en maken gebruik van stereo-speakers. De achterkant van beide apparaten zullen een speciaal pixelated uiterlijk hebben dat ervoor moet zorgen dat deze bestand is tegen krassen.

Een belangrijk verschil tussen de twee apparaten is natuurlijk de grootte van het scherm. De Slate 6 VoiceTab maakt gebruik van een 6 inch-scherm dat een resolutie weer kan geven van 1280 bij 720 pixels ofwel 720p. De Slate 7 VoiceTab heeft een scherm van 7 inch en kan een iets hogere resolutie weergeven: 1280 bij 800 pixels.

De HP Slate 6 VoiceTab en de HP Slate 7 VoiceTab zijn sinds lange tijd de eerste poging van HP om een apparaat uit te brengen wat in de buurt van een smartphone komt. Dit komt echter niet onverwachts. 16 maanden geleden heeft CEO Meg Whitman al aangekondigd dat haar bedrijf "uiteindelijk ook een smartphone zal moeten aanbieden."

Op dit moment is nog niet duidelijk of de beide tablets in de Benelux worden uitgebracht. Wel wordt duidelijk dat de apparaten in eerste instantie voor de Amerikaanse markt bedoeld waren, maar toch als eerste in India uitgebracht zullen worden. Dit heeft ermee te maken dat India de markt is waarin HP op dit moment het sterkst staat. Naar verwachting zal de prijsstelling van de beide tablets ergens tussen low-end en mid-range zitten.