Siri blijkt veel meer te zijn dan alleen spraakherkenningssoftware. Diverse ontwikkelaars zijn er de laatste tijd in geslaagd om uiteenlopende toepassingen te bedenken voor Siri. Al met al lijkt de iPhone 4S een soort van universele afstandsbediening te zijn.

Hoewel Siri voor serieuze doeleinden is ontwikkeld, blijkt dat sommige ontwikkelaars over een zeer creatieve geest beschikken. Ontwikkelaars waren er al in geslaagd om Siri te hacken zodat deze op de iPhone 4 en iPod touch 4G te gebruiken was. Vorige week verschenen er beelden dat Siri de temperatuur van de thermostaat kon regelen. Een andere gebruiker slaagde erin om met enkele voice commando’s zijn Mac te bedienen om bijvoorbeeld programma’s te openen of muziek af te spelen. Ook bleek het mogelijk om je televisie met Siri te bedienen en je auto te openen en sluiten.

Maar Siri kan nog veel meer, zo blijkt uit nieuwe beelden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om je gordijnen te sluiten met behulp van Siri. Ook het starten van de ventilator en het uitschakelen van de verlichting is een eitje met Siri. Bekijk hieronder zelf de video.

Apple heeft met de iPhone 4S dus niet alleen een mobiele telefoon en persoonlijke assistent gecreëerd: het toestel blijkt ook een universele afstandsbediening te zijn om de meest uiteenlopende apparaten te bedienen. Je hoeft hiervoor alleen de Siri proxy te hacken en een aparte app voor iedere toepassing te creëren. Helaas is dat voor slechts een enkeling weggelegd, maar het belooft nog wat voor de toekomst. Wellicht dat Apple al deze nieuwe mogelijkheden uiteindelijk gaat omarmen. De video’s laten in ieder zien dat je eigen creativiteit de grens is.