1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Terwijl Apple op de achtergrond druk bezig is om de batterijproblemen van de iPhone 4S op te lossen, werken andere ontwikkelaars aan iOS 5.1. Volgens geruchten krijgen iPhone 4S-gebruikers met deze update een aantal nieuwe functies voor Siri ter beschikking.

Siri is spraakherkenningssoftware die Apple exclusief ter beschikking heeft gesteld voor iPhone 4S-bezitters. Door simpele opdrachten met je stem uit te spreken kunnen gebruikers bijvoorbeeld een e-mailbericht opstellen, een afspraak noteren op de kalender, de wekker zetten of de weg vragen. Hoewel de software bedoeld is voor zeer praktische doeleinden, zijn er ook gebruikers die die de vreemdste grappen en grollen uithalen met Siri. Tientallen humoristische filmpjes daarvan zijn op YouTube terug te vinden.

Volgens geruchten werkt Apple op de achtergrond aan een update voor zijn mobiele besturingssysteem waarmee gebruikers de beschikking krijgen over een aantal nieuwe voicecommando’s. Zo kunnen zij straks aan Siri vragen om een foto te nemen, een video te maken of WiFi en Bluetooth in en uit te schakelen.

De website suggereert dat iOS 5.1 waarschijnlijk dit jaar niet meer zal uitkomen. "De werkzaamheden aan de Siri-kern zijn zeer gedetailleerd", aldus de auteur van wie de geruchten afkomstig zijn. We zullen dus waarschijnlijk nog tot volgend jaar moeten wachten om te zien of de geruchten al dan niet waar zijn.