2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De nieuwe iPhone 4S onderscheidde zich van zijn voorganger door onder meer de ingebouwde spraakherkenningssoftware Siri. Aan deze exclusiviteit is nu een einde gekomen: twee ontwikkelaars zijn erin geslaagd om Siri te kraken en over te zetten naar de iPhone 4 en iPod Touch. Volgens hen werkt deze functionaliteit prima op deze apparaten.

Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith en een man die op Twitter bekend is onder de naam Chpwn zijn erin geslaagd om de gebruikersinterface en de onderliggende code van Siri naar de iPhone 4 te kopiëren. De heren slaagden er al eerder om Siri op de iPhone 4 beschikbaar te maken, maar het programma was toen niet bruikbaar omdat er geen communicatie met de servers van Apple mogelijk was. Je kon dus wel met Siri communiceren, maar dan kreeg je niet de benodigde informatie op je scherm. Door middel van een nieuwe jailbreak hebben zij dit probleem ook weten op te lossen.

In een exclusief interview met 9to5mac praten de heren hierover. Ze benadrukken dat zij de jailbreak niet aan het grote publiek zullen verstrekken: ze waren enkel geïnteresseerd in de techniek achter Siri. Daarnaast zijn er verschillende bestanden van een gejailbreakte iPhone 4S afgehaald die niet hun eigendom zijn. Ook is er een validatie token van een iPhone 4S nodig om het werkend te krijgen op een iPhone 4.

De heren hebben in elk geval duidelijk laten zien dat Siri goed kan werken op een iPhone 4. De grote vraag is of Apple bereidt is de beslissing te herzien en Siri toch mogelijk te maken op de iPhone 4. De kans is groot dat veel iPhone 4 eigenaren hier nu om gaan vragen.

Naast de iPhone 4 functioneert de spraakherkenningssoftware eveneens op de iPod Touch 4G. Enig verschil is dat je duidelijker en harder tegen je iPod Touch moet praten om Siri aan de praat te krijgen. Op de onderstaande video die de ontwikkelaars hebben gemaakt is te zien dat Siri zonder problemen op een iPod Touch 4G functioneert.