2min

Computerfabrikant Asus heeft vandaag de Eee Pad Transformer Prime onthuld. Het is de eerste tablet die een mobiele quad-core processor onder de motorkap heeft.

De Tegra 3 quad-core processor is afkomstig van chipfabrikant NVIDIA. Tevens is deze chip voorzien van een GeForce GPU. De nieuwe tablet van Asus heeft een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. De tablet heeft zowel aan de voor- als de achterzijde een camera. De camera op de achterzijde is 8 megapixel en beschikt over een LED-flitser, gebruikers kunnen ook video’s in full HD opnemen met deze camera. De camera aan de voorkant komt niet verder dan 1,3 megapixel en is bedoelt voor videobellen.

De Eee Pad Transformer Prime heeft 1 GB aan werkgeheugen. Asus biedt een model met 32 GB aan opslagcapaciteit en een met 64 GB. Dit is niet uit te breiden met een SD-kaart. De batterij gaat gemiddeld 11 tot 12 uur mee met een volle lading. Daarnaast is de tablet voorzien van Bluetooth, WiFi, 3G, micro-HDMI en een micro-USB poort. De Eee Pad Transformer Prime zal voorzien zijn van Android 3.2 (Honeycomb). De update voor Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) zal snel na de lancering beschikbaar komen.


De Eee Pad Transformer Prime is 8,3 mm dun en heeft een gewicht van 586 gram. De Eee Pad Transformer Prime is dus aanzienlijk dunner en lichter dan zijn voorganger.

Het toetsenbord ziet er vrijwel hetzelfde uit als bij zijn voorganger. Deze heeft een gewicht van 537 gram en is met 10,4 mm net iets dikker dan de tablet zelf. Het dock is voorzien van SD-card reader, een USB 2.0 poort, een touchpad een ingebouwde 22 Wh-accu.

Begin volgend jaar zal de tablet waarschijnlijk in Nederland verkrijgbaar zijn. De exacte prijzen voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekend gemaakt door Asus. In de VS kost de 32 GB Transformer Prime 499 dollar. Voor de 64 GB-versie betaal je 599 dollar. Het keyboard dock heeft een prijskaartje van 149 dollar.