3min

Tags in dit artikel

, ,

ASUS zet stevig in op de tabletmarkt met de lancering van drie Eee Pads. De fabrikant kondigde namelijk de Transformer, Slider en de MeMO aan met alle interessante specificaties.

Beginnend bij de Eee Pad Transformer. Deze 10,1 inch grote tablet is door de aanschaf van een dock/toetsenbord in een handomdraai te veranderen in een notebook. De Eee Pad Transformer zal zijn berekeningen doen met een NVIDIA Tegra 2-processor en zal daarnaast 1 GB aan geheugen hebben. ASUS koos, net als vele andere fabrikanten, voor het Android-besturingssysteem. De Eee Pad Transformer zal versie 3.0 gaan draaien met daarover een schil van ASUS genaamd WaveShare. Verder zal de keuze zijn uit 16 GB of 32 GB aan opslagruimte.

Het scherm van de Transformer zal een 10,1 inch IPS-scherm zijn met ledverlichting. Het scherm zal op een resolutie van 1280 bij 800 WXGA draaien. Verder zal de Transformer een vijfmegapixelcamera aan boord hebben die in staat is om video’s op te nemen in een resolutie van 1080p. Als laatste vinden we nog een micro-HDMI-aansluiting, gyroscoop en G-sensor op de Transformer. De 680 gram zware tablet zal medio juni 2011 op de markt verschijnen voor een scherpe prijs van 399 euro.

De Eee Pad Slider komt voor een groot deel overeen met de Transformer. Een van de verschillen is bijvoorbeeld dat de Slider niet om te toveren zal zijn in een notebook. De Slider zal daarentegen een uitschuifbaar fysiek toetsenbord aan boord hebben. Daarnaast beschikt de Slider over een zesmegapixelcamera tegenover de vijfmegapixeltellende camera van de Transformer. Verder zal de Slider dus net als de Transformer een afmeting van 10,1 inch hebben, op Android 3.0 draaien, een NVIDIA Tegra 2 -rocessor en 1 GB aan werkgeheugen aan boord hebben. De Slider is met zijn 886 gram iets zwaarder dan de Transformer en komt in augustus 2011 op de markt voor een prijs van 479 euro.

Als laatste kondigde ASUS ook de MeMO aan. Deze tablet zal volgens ASUS het gat opvullen tussen de smartshop en de tablet. De MeMO zal dus gaan concurreren met een vergelijkbaar device als de Dell Streak. De MeMO zal een afmeting hebben van zeven inch en is slechts 390 gram zwaar. De MeMO zal zowel met een stylus als met de vinger te bedienen zijn. Het besturingssysteem zal ook bij de MeMO het populaire Android zijn. Welke versie dit zal zijn is echter nog niet bekend.

De MeMO zal een processor hebben van Qualcomm. De 8260 zal op een snelheid van 1,2 GHz zijn werk gaan doen. Daarnaast heeft het apparaat de beschikking over 1 GB aan geheugen en 16 of 32 GB aan opslagruimte. De camera die de MeMO aan boord zal hebben, beschikt over zeven megapixels en net als de Transformer en de Slider in staat om op te nemen in 1080p. Op de MeMO vinden we verder een micro-HDMI- en micro-USB-aansluiting. De MeMO zal in juli dit jaar op de markt komen voor 299 euro.