2min Devices

Windows Phone Marketplace overtreft 40.000 apps

Windows Phone Marketplace, de plek waar Windows Phone-gebruikers hun apps kunnen kopen en downloaden, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De Marketplace heeft nu een omvang van meer dan 40.000 apps.

Windows Phone Marketplace overtreft 40.000 apps Het aantal apps voor Windows Phone is in korte tijd zeer sterk gegroeid. Het besturingssysteem van Microsoft is pas vorig najaar gelanceerd als opvolger van Windows Mobile. Begin dit jaar had de Windows Phone Marketplace 8000 apps beschikbaar voor gebruikers. Halverwege het jaar stond de teller op 25.000 apps. Nu heeft Microsoft een nieuwe mijlpaal bereikt door de grens van 40.000 te passeren.

De afgelopen drie maanden stuurden ontwikkelaars 10.882 apps op naar Microsoft. Binnen een jaar tijd is het aantal apps op de Windows Phone Marketplace met een factor vijf gegroeid. Gemiddeld worden er dagelijks 165 nieuwe apps aangeboden in de Marketplace. Het leeuwendeel van de apps (68 procent) is gratis te downloaden en gebruiken.

Hoe indrukwekkend deze cijfers ook zijn, Microsoft heeft nog een flinke achterstand in te halen als het wil concurreren met Apple en Google. Apple heeft op dit moment ruim 460.000 apps in haar App Store. Android Market blijft rond de 320.000 hangen. Exacte aantallen van het aantal apps op BlackBerry App World zijn niet bekend, maar liggen ergens tussen de ruwweg 35.000 en 45.000. Vanwege dat kleine aandeel zegden een aantal applicatieontwikkelaars de samenwerking met RIM op.

Volgens onderzoeksbureau IDC is het een kwestie van tijd voordat Windows Phone Marketplace net zo populair is als de App Store en Android Market. Dat is mede afhankelijk van het succes van Microsoft in het komende jaar. Onlangs lanceerde Nokia twee nieuwe Lumia-toestellen die voorzien zijn van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Als deze toestellen een succes zijn bij het grote publiek, dan zal het aantal apps in korte tijd waarschijnlijk sterk toenemen.

Bron:Fudzilla