2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een late lancering zal niet goed zijn voor de PlayStation 4. Dit heeft Jim Ryan, Europese topman van Sony, laten weten in een interview.

Ondanks het feit dat de huidige generatie PlayStation 3’s nog mateloos populair zijn en er nog genoeg moois voor de console op de planning staat, wordt er toch al vooruit gekeken. Achter de schermen is Sony waarschijnlijk al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van de opvolger van de PLayStation 3, maar vooralsnog is het erg rustig bij Sony omtrent de berichtgeving hierover. Dit terwijl we volgend jaar wel al de Wii-U kunnen verwelkomen en de geruchten over een nieuwe Xbox steeds verder toenemen. De opvolger van de Xbox 360 zal waarschijnlijk volgend jaar op de E3 worden gepresenteerd en uiteindelijk in 2013 op de markt verschijnen.

Jim Ryan, de Europese topman van Sony stelt dat het bedrijf zich geen late release kan permitteren en er alles aan zal moeten doen om een herhaling van de release van de PlayStation 3 te voorkomen. Deze werd ruim een jaar later op de markt gebracht dan de directe concurrent, de Xbox 360 van Microsoft. Echter hoeft deze uitspraak van Ryan niet gezien te worden als een verkapte aankondiging van de nieuwe console, de vraag is of zijn mening wordt gedeeld op het hoofdkantoor van Sony in Japan. Volgens Ryan is het succes van de PlayStation 3 in elk geval nog niet ten einde, er zit er namelijk nog voldoende rek in de verkoop van de huidige generatie.

De meeste PlayStation 2’s werden ook pas verkocht toen de PlayStation 3 was verschenen en de prijs van de PlayStation 2 flink omlaag ging.