1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De roadmap van de Intel processoren voor 2012 is per ongeluk openbaar gemaakt. Uit de planning kunnen we opmaken dat de opvolger van de Sandy Bridge processoren, de Ivy Bridge-processoren, in het tweede kwartaal van 2012 op de markt komen. Enkele Sandy Bridge processoren zullen echter tot eind 2012 verkrijgbaar zijn.

In het hoogste segment zullen er kleine vernieuwingen plaatsvinden. De Sandy Bridge E-serie wordt halverwege 2012 uitgebreid met een snellere CPU dan de huidige Core i7-3960X. Ook zullen er nog enkele andere Sandy Bridge E processoren verschijnen die samen het topsegment van Intel zullen vormen.

In het tweede kwartaal komen vervolgens de Ivy Bridge processoren op de markt welke de huidige normale Sandy Bridge processoren zullen gaan vervangen. De eersten daarvan zullen de i7-3770K en de i7-3770 zijn. In het derde kwartaal zal de Sandy Bridge volledig uitgefaseerd worden.

Ook de i5 en i3-serie van de Sandy Bridge-processoren zal in het tweede kwartaal worden opgevolgd door Ivy Bridge. Sommige Sandy Bridge-processoren zullen echter nog tot in het derde kwartaal geleverd worden. In het derde kwartaal van 2012 zullen de eerste Ivy Bridge processoren met Pentiums en Celerons uit het laagste segment worden geïntroduceerd.