1 min

Het Sandy Bridge platform begint inmiddels op gang te komen maar dat weerhoudt Intel er niet van om alweer over de nieuwe generatie processoren te praten. Intel liet wat nieuwtjes los over het nieuwe Ivy Bridge.

Intel sprak recent met haar partners over de komst van de nieuwe 22nm Ivy Bridge processoren. De Ivy Bridge zal Intel’s eerste processor zijn volgens het 22nm procedé. De Ivy Bridge zou dezelfde prestaties leveren op 22nm dan de Sandy Bridge doet op 32nm. De nieuwe architectuur zou zorgen voor een prestaties winst van ruim twintig procent ten opzichte van de Sandy Bridge processoren.

De niewe processor van Intel zal gaan werken op H67 en P67 moederborden en zal kunnen worden geplaatst in zowel desktops als mobiele apparatuur. Wanneer de Ivy Bridge processoren uit zullen komen zullen zij de directe concurrent zijn van de Bulldozer en Llano van AMD. De levering van de Llano is inmiddels gestart en de Bulldozer wordt in juni verwacht. De Ivy Bridge processor stond naar verluid gepland voor de eerste helft van 2012 maar de lancering wordt nu mogelijk vervroegd om beter de strijd aan te kunnen gaan met concurrent AMD.