Nokia zal in het eerste kwartaal van 2012 een grote update uitbrengen voor Symbian. Symbian Bell werd eigenlijk al eerder verwacht maar werd toen uitgesteld. De update staat nu gepland voor begin 2012.

Wanneer je in het bezit bent van een toestel met daarop Symbian is het niet meteen vanzelfsprekend dat ook jouw toestel de update zal krijgen. De Symbian Belle update zal namelijk alleen beschikbaar komen voor de toestellen met daarop Symbian^3 of Symbian Anna. Nokia laat weten dat de update in het begin van 2012 vrij gegeven zal worden, veel websites hebben inmiddels laten weten de update in februari te verwachten.

De Symbian Belle update zal het besturingssysteem van Nokia weer een stukje meer bij de tijd brengen, zo lijkt Nokia goed gekeken te hebben naar de concurrerende mobiele besturingssystemen. Zo brengt de Belle-update onder andere een notificatiebalk naar het besturingssysteem. Ook is het design wat verbeterd en zijn er verschillende andere nieuwe features op het besturingssysteem te vinden wat Symbian Anna opvolgt.

De toekomst van deze versie van Symbian is echter niet zo rooskleurig. Nokia besloot eerder dit jaar haar strategie aan te passen en alle midrange en high-end toestellen zullen in de toekomst voorzien worden van Windows Phone. Nokia zal alleen nog doorgaan met een hele uitgeklede versie van Symbian, voor de goedkopere toestellen.