2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gisteren onthulde het Japanse technologiebedrijf Toshiba haar nieuwste tablet: de 7 inch Thrive tablet. De compacte tablet is in een 16 GB en 32 GB versie verkrijgbaar. In Nederland zal de Thrive worden gelanceerd onder de naam AT200 en wordt begin 2012 verwacht.

In september kondigde Toshiba al aan dat het op korte termijn met een 7 inch tablet zou komen, de eerder gelanceerde tablets van Toshiba waren allemaal 10 inch. De 7 inch Thrive tablet is voorzien van een nVidia Tegra 2 dual core processor en draait op Android Honeycomb 3.2. Het scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. Op de voorzijde is een 2 megapixel camera verwerkt, de achterkant beschikt over een 5 megapixel camera. Naast een micro-SD slot heeft de 7 inch Thrive ook een micro-USB 2.0 poort en een micro-HDMI aansluiting. De batterij gaat zo’n zes uur mee met één batterijlading, aanzienlijk korter dus dan de meeste concurrenten.

Naast de eigen mediaspeler en bestandsbeheer applicatie is de 7 inch Thrive eveneens voorzien van de bekende Google Apps; de Android Market, Gmail, Youtube en Google Maps maar ook nog van Kaspersky Tablet Security, Quickoffice en diverse games. De 16 GB versie zal over de toonbank gaan voor een prijs van 379 dollar. Aan het 32 GB model hangt een prijskaartje van 429 dollar, maar dan heb je wel twee keer zoveel opslagcapaciteit.

Toshiba treedt met de introductie van de 7 inch tablet in de voetsporen van andere tabletfabrikanten. Zo kondigde Motorola half september aan dat ze met een eigen 7 inch tablet komt. Ook Amazon onthulde onlangs de Amazon Kindle Fire. Op de IFA-beurs toonde Samsung de Galaxy Tab 7.7 en ook Acer heeft een eigen 7 inch variant van de de Acer Iconia Tab.

De 7 inch Thrive tablet komt in Nederland dus onder de naam AT200 en komt ergens begin 2012 op de markt. De prijzen voor de Nederlandse markt zijn nog onbekend. De 10 inch versie is wel al verkrijgbaar onder de naam AT100. Techzine heeft deze tablet ook al aan een review onderworpen.