2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

Het mag duidelijk zijn dat Android nog altijd in de kinderschoenen staat. Waar Apple het echter in één keer goed had met iOS in combinatie met de iPhone en de iPad, kost het Google wat meer tijd om het goede pad te kiezen. Wat betreft smartphones gaat het al langere tijd goed met Android, de tablets kunnen veelal toch geen vuist maken tegenover Apple’s iPad 2.

Zo was er begin dit jaar nog de Toshiba Folio 100. Qua uiterlijk een prima tablet, maar qua software een drama. Eén van de grote minpunten was dat de Android Market niet beschikbaar was. Toshiba kende mede door dit nadeel geen succes met deze tablet. Een half jaar later willen de Japanners het hoofd er echter niet bij laten hangen en een tweede poging wagen met de AT100.De AT100 is gericht op multimedia-mogelijkheden. Dit is een gebied waar ook veel andere tablets zich -veelal met weinig onderscheidende functies- op richten, dus een moeilijke markt. Maar Toshiba heeft wel nagedacht, want de AT100 kent een aantal unieke functies die wellicht wel het verschil kunnen maken. In een markt waar weinig uitblinkers zijn, kunnen een paar goede functies nét het verschil maken tussen een top of flop.

Toshiba heeft om die reden voornamelijk geprobeerd om de AT100 uniek te maken. Eén van de interessante eigenschappen van deze tablet is dan ook de aanwezigheid van een fullsize USB- en HDMI-poort. Geen geklooi met micro-poorten en kabels, maar gewoon eenvoudigweg de volle grootte. Verder biedt de AT100 tevens de mogelijkheid om de achterkant te verwisselen. In totaal zijn er op het moment vijf verschillende covers voor de AT100.

Of deze extra eigenschappen voldoende zijn om overeind te blijven in deze zware markt is natuurlijk nog de vraag. Aan het einde van deze review ga ik dit vraagstuk verder behandelen.De Toshiba AT100 is verkrijgbaar in drie verschillende versies, waarin onderscheid gemaakt wordt in de beschikbare schijfruimte. In Europa krijgen we vooralsnog alleen de beschikking over een variant met 16 GB opslagruimte, men kan in andere regio’s echter ook kiezen voor 8 of 32 GB aan opslagruimte. De 16 GB-variant van de AT100 kost op het moment van schrijven iets minder dan 450 euro.