In navolging van enkele andere tabletproducten komt Toshiba ook met een kleinere tablet: de Toshiba Thrive 7-inch, wat in Nederland zal betekenen het kleine broertje van de Toshiba AT100. De technische specificaties over het toestel zijn bekend, evenals een lanceerdatum.

De Toshiba Thrive 7-inch of kleine AT100 heeft zoals de naam al doet vermoeden een scherm ter grootte van 7-inch. Dit is een Super AMOLED Plus scherm met een resolutie van 1280×800 pixels. Het toestel beschikt over het besturingssysteem Android 3.2 Honeycomb en een Tegra 2 dual-core processor van NVIDIA. Verder heeft het toestel 1GB aan RAM-geheugen en heeft de tablet zowel aan de voor- als de achterzijde een camera zitten: voorop een camera van 2 megapixel en op de achterkant 5 megapixel. Ten slotte beschikt het toestel over WiFi, Bluetooth, GPS, micro-HMDI, micro-USB en micro-SD card reader. Toshiba geeft de consumenten de keuze uit 16GB of 32GB intern geheugen.

Toshiba treedt met de introductie van de 7 inch tablet in de voetsporen van andere tabletproducenten. Zo kondigde Motorola onlangs aan dat ze met een eigen 7-inch tablet komt. Ook webwinkel Amazon presenteert vandaag of morgen de Amazon Kindle Tablet. Samsung onthulde op de IFA-beurs de Galaxy Tab 7.7 en ook Acer heeft een eigen 7-inch variant van de de Acer Iconia Tab.

De tablet zal in december in Amerika gelanceerd worden. Wanneer de tablet hier in Nederland in de winkels zal liggen is nog niet bekend. Het prijskaartje voor de 16GB-versie zal rond de 400 dollar zijn (ongeveer 280 euro). In Nederland is al wel de 10 inch variant te krijgen, welke ook al door Techzine is gereviewed.