Telecomblog GSM Arena meldt dat Samsung bezig is met het ontwikkelen van een dualsimtelefoon gebaseerd op Android. De telefoon waarin twee simkaarten geplaatst kunnen worden, zal de Galaxy Y Pro Duos gaan heten en is mogelijk een dualsimvariant van de al bestaande Galaxy Txt.

De Galaxy Y Pro Duos is geheel hetzelfde, met uitzondering van de dualsimfunctie en een frontcamera, ten opzichte van het in augustus aangekondigde model, de Galaxy Txt. Deze telefoon draagt in Nederland de naam Galaxy Y Pro. Het is nog onduidelijk of de twee simkaarten ook daadwerkelijk tegelijk gebruikt kunnen worden. Met uitzondering van sommige Aziatische landen worden dualsimtelefoons nauwelijks gebruikt.

De Galaxy Y Pro Duos zal een scherm krijgen van 2,6 inch en een fysiek qwerty-toetsenbord. De afmetingen zullen 111 x 63 x 12 mm bedragen en verwacht wordt dat er een Qualcomm MMS7227-processor in zal zitten die geklokt zal zijn op 832 MHz. Ook is de verwachting dat het dualstimtoestel een verkoopprijs zal krijgen van onder de 200 euro aangezien de Galaxy Txt in Nederland verkrijgbaar is voor ongeveer 120 euro in combinatie met een prepaidpakket.

Of het nog niet aangekondigde toestel ook naar Nederland komt, en zo ja, wanneer, is nog geheel onduidelijk.