1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung heeft een eerste variant op de Galaxy S3 uitgebracht. De budgettelefoon Galaxy S Duos, die nog alleen in India beschikbaar zal komen, zal het uiterlijk van de Galaxy SIII mee krijgen, maar plek hebben voor een tweede simkaart.

Samsung heeft sinds de lancering van het eerste toestel van zijn Galaxy-lijn een behoorlijk aantal varianten en nieuwe versies van het origineel uitgebracht. De Galaxy SIII is hier het jongste voorbeeld van en is geroemd tot het vlaggenschip van de familie. Sinds de release vindt de smartphone gretig aftrek bij de consument. Samsung heeft echter inmiddels al een eerste variant op dit toestel aangekondigd.

De Galaxy S Duos zal erg veel lijken op de Galaxy SIII, maar dan vooral qua uiterlijk. De specificaties zijn namelijk nogal anders. Zo slonk de schermafmeting tot een kleinere vier inch en is ook de processor afgenomen in kracht. In de Galaxy S Duos zal een processor te vinden zijn die zijn werk doet op een kloksnelheid van 1 GHz. Verder slonk het werkgeheugen naar 512 MB en is ook de resolutie van het scherm verminderd naar 800 bij 480 pixels.

Het toestel moet op een hoop onderdelen onder doen voor de Galaxy SIII. Een pluspunt is echter het feit dat het toestel uit de doos geleverd zal worden met Android 4.0. Het toestel zal vooralsnog alleen uitkomen in India. Of de rest van de wereld ook zal volgen, is nog onbekend.