1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Wanneer de Japanners na aankoop hun PlayStation Vita activeren zullen zij meteen een grote update voorgeschoteld krijgen. Deze zal de software naar versie 1.50 updaten. Op 22 februari komt de PS Vita in Nederland beschikbaar, of software-versie 1.50 dan al is geïnstalleerd of nog geüpdatet moet worden is vooralsnog onduidelijk.

Sony maakt het nieuws omtrent deze update zelf bekend maar wijdt verder niet uit over wat de update doet of welke veranderingen er zijn gemaakt. De verwachting is dat deze update de eerste van velen zal zijn en gebruikers zich op kunnen maken voor veel updates net als bij de PlayStation 3 het geval is. Wanneer een gebruiker de PlayStation Vita voor het eerst met het internet verbindt zal de gebruiker de updates moeten installeren.

Analisten zijn vooralsnog erg verdeeld over het mogelijke succes van de nieuwe handheld van Sony. In Japan zijn er momenteel 700.000 exemplaren verscheept maar analisten verwachten dat de handheld het buiten Japen niet zo goed zal gaan doen. Een gebrek aan software ondersteuning en het succes van iPhone- en Android-smartphones zou hier een reden van zijn. Veel nieuwe smartphones hebben al erg goede gaming mogelijkheden aan boord, waardoor gebruikers niet snel de behoefte zullen hebben om te investeren in een nieuwe dure handheld.