2min Devices

Record aantal app downloads rond de feestdagen

Wereldwijd zijn er in de laatste week van 2011 1,2 miljard apps gedownload met iOS en Android-devices. Dit is een nieuw record dat de vorige 857 miljoen downloads in één week overstijgt. Nederland heeft in de laatste week 13 miljoen apps gedownload.

De cijfers zijn afkomstig van onderzoeksbureau Flurry. De cijfers omvatten de downloads van de laatste week van het jaar, tussen 25 en 31 december 2011. Opmerkelijk zijn het aantal apps die gedownload zijn in de Verenigde Staten, met het enorme aantal van 509 miljoen apps slaan zij een groot gat met de nummer twee. Op nummer twee volgt namelijk China met 99 miljoen downloads.

De 13 miljoen downloads uit Nederland zijn te vergelijken met het aantal van landen als het veel grotere Brazilië en het rijke Saoedi-Arabië. De data die het onderzoeksbureau verzameld heeft zijn afkomstig van de apps zelf. Ontwikkelaars kunnen er voor kiezen om de dienst waarmee de gebruikersstatistieken worden verzameld in te bouwen in hun app. Flurry biedt ook een systeem voor gericht adverteren met apps aan. Flurry zegt dat ze de statistieken van 90 procent van alle geactiveerde Andoid en iOS-toestellen te kunnen meten. Het downloadrecord dat is gevestigd hangt samen met het feit dat er in dezelfde periode meer toestellen zijn geactiveerd dan ooit tevoren. De nieuwe smartphonegebruikers downloaden vaak op de eerste dag veel apps.

Record aantal app downloads rond de feestdagen

Bron:blog.flurry.com