Als we de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase mogen geloven dan presenteert HTC tijdens het Mobile World Congress 2012 verschillende smartphones met een quad-core processor. Het feit dat HTC gaat inzetten op quad-core processoren is volgens JPMorgan Chase goed voor het bedrijf en daarom verhoogt het ook de verwachtingen voor het aandeel HTC.

Het Mobile World Congress (MWC) vind plaats eind februari in Barcelona en tot op heden heeft HTC zelf nog geen boekje open gedaan over de te presenteren of te lanceren smartphones. Waar JPMorgan Chase zijn informatie op baseert is dan ook onduidelijk.

HTC zou voor de nieuqe quad-core smartphones hebben gekozen voor de NVIDIA Tegra 3 processor. De opvolger van de Tegra 2 die we voornamelijk terugzagen in tablets en niet zozeer in smartphones. De Tegra 3 processor van NVIDIA heeft een nieuw ontwerp dat moet zorgen voor hoge prestaties en een laag energieverbruik. Hiervoor beschikt de processor over 4 cores van 1,2 GHz en nog één extra core die draait op 500 MHz. Als het toestel standby staat wordt de 500 MHz core gebruikt om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden en als het toestel wordt ingeschakeld worden de andere 4 cores één voor één ingeschakeld, afhankelijk hoeveel rekenkracht er nodig is.

JPMorgan Chase lijkt met het verhogen van de verwachtingen van het HTC aandeel erg positief over de keuze van het bedrijf. Als we terugkijken op 2011 dan moeten we concluderen dat de chipkeuze van HTC niet altijd even goed was. Hoewel de smartphones van HTC vaak prima presteerde was het Samsung die keer op keer met het snelste toestel op de markt kwam. Of dat in 2012 wederom het geval is zal eind februari snel duidelijk worden.

JP Morgan Chase verwacht dat de toestellen van HTC die op het MWC worden gepresenteerd al in april in de winkels zullen liggen, ook verwachten ze dat HTC in 2012 en 2013 de afzet met 15 tot 29 procent gaat vergroten.