2min

Zojuist heeft Techzine en veel andere (internationale) media een uitnodiging ontvangen voor de persconferentie van HTC tijdens het Mobile World Congress (MWC). Deze wordt gehouden op de zondag voorafgaand aan het MWC in Barcelona. Aangezien HTC al enkele jaren in deze periode zijn vlaggenschip presenteert, zal dat dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet anders zijn.

De grote vraag is natuurlijk of we nu wederom een HTC One krijgen, maar dan de HTC One M9. Ook is het afwachten voor wat voor specificaties HTC heeft gekozen en of het vasthoudt aan de dual-camera opstelling met Ultrapixel-technologie. In onze review van de HTC One M8 kwam naar voren dat het een uitstekend toestel is, behalve de camera. Hopelijk weet het nieuwe vlaggenschip van HTC ons deze keer wel te overtuigen met een goede camera. HTC heeft een tijdje terug laten weten mogelijkheden te zien voor optische zoom in een smartphone, wellicht dat de tijd nu rijp is, aangezien Asus ook een toestel heeft aangekondigd met optische zoom.

Een andere vraag is of HTC mee gaat doen in de pixelstrijd en ook kiest voor een QHD-scherm, of dat het bedrijf vast blijft houden aan Full HD. Hoewel het een keuze kan zijn om wel of niet voor QHD te kiezen kan het ook worden opgelegd door externe factoren. HTC heeft de afgelopen jaren duidelijk minder succes weten te boeken dan de jaren daarvoor en dat zorgt ervoor dat de volumes zijn afgenomen en het moeilijker wordt om bepaalde onderdelen in te kopen omdat de volumes minder groot zijn dan die van de concurrenten. Als veel fabrikanten overstappen op QHD, ontstaat er een tekort en zal HTC mogelijk afvallen en wel moeten kiezen voor Full HD.

HTC zal verder ongetwijfeld kiezen voor een Snapdragon-chip, waarbij het bedrijf hoogstwaarschijnlijk kiest tussen de Snapdragon 805 en Snapdragon 810-chip. Beide zijn hele goede chips die niet misstaan in een vlaggenschip, maar de 810 is ongetwijfeld een stukje sneller.

Tijdens de persconferentie zal wellicht niet alleen een vlaggenschip worden gepresenteerd, maar mogelijk ook andere toestellen, hierbij valt te denken aan een smartphone maar ook aan wearables of een nieuwe RE-camera.