1 min

Weliswaar toonde Samsung haar nieuwste quad-core processor onlangs al op de International Solid-State Circuits Conference (ISSCC), maar volgende week zal het grote publiek kennismaken met de chip. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf zal de processor op het Mobile World Congress (MWC) tonen.

Het gerucht gaat de ronde dat het om de Exynos 4412 gaat, een processor die Samsung zelf gefabriceerd heeft. In het verleden gebruikte Samsung in haar tablets vaak de Tegra 2 processor van NVIDIA, in de smartphones van het bedrijf worden eigenlijk altijd de Exynos chips gebruikt.

Details over deze processor zijn nauwelijks voorhanden. De System-on-a-Chip (SoC) beschikt volgens geruchten over vier ARM Cortex A9-kernen, waarvan de kloksnelheid varieert van 200 MHz tot 1,5 GHz. De quad-core processor zou gemaakt zijn volgens het 32nm HKMG proces. Volgens Samsung zal de prestatie van de nieuwe processor 26 procent beter zijn dan de 45nm Exynos-chip. De batterijduur zou tot wel 50 procent verlengd worden.

Als Samsung deze quad-core processor tijdens de MWC presenteert, zullen we meer weten. Tot die tijd moeten we genoegen met de bovenstaande informatie.